A 10 illúzió, mely rombol vagy épít

Hogyan hozz azonnali változást az életedbe?

 

Az élet sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt gondolod.

Az ember – így Te is – bármikor képes könnyedén azonnali változást eszközölni az életében!
Bármikor, könnyedén, azonnali változást! (mielőtt elvetnéd ezt az elképzelést, olvass tovább!)

Bármikor képes vagy az életedet magasabb, teljesebb szintre emelni azáltal, hogy gondolkodásmódodat tudatosabb szintre emeled, tudatosabb létezésre emelkedsz.


Az emberi tudat ébredése, evolúciója zajlik,
azonban nem törvényszerű, hogy az végbemegy az emberi faj minden egyes egyedében!

Az egyén rendelkezik a szabad akarattal, mely szerint választ,
halad
vagy marad az alacsonyabb létezésben.
Ennek értelmében az evolúció, a magasabb tudatossági szintre, -létezésre lépés az egyén választásának következménye!

Ha jelen korunkban valamiért érdemes erőfeszítést tenni az az, hogy ez a tudati evolúció számodra is megtörténjen!
Mielőtt a tudatosság tengerén tovább hajózunk, szükséges a tudatosság jelentését a megfelelő megértésre emelnünk.

Mit jelent a tudatosság, tudatos gondolkodás?

Ha ezen témában kicsit is érdeklődsz, bizonyára számodra is jól ismert Neale Donald Walsch és az általa írt Beszélgetések Istennel című világhírű sorozat (a könyvet hangosköny formájában a Voiz hangoskönyvtárban hallgathatod. 90%-os első havi kedvezményt kapsz a Beáta kuponkódot használva).

A tudatos gondolkodás nem más, mint az egységtudat, isten-tudatosság; Istennel egységben létezés, Istenével azonos gondolkodás.

Nem más Istenről, mint Einstein istenéről, a végtelenről, az egy energia által vezéreltről,
és semmi esetre nem a félreértelmezettről van szó.

Téves elképzelés, mely szerint mindent szükséges megváltoztatnod ahhoz, hogy minden megváltozzon az életedben. Sokan élnek ezen tévedés csapdájában dermedten.

Az igazság az, ha egy dolgot megragadsz, azzal kapcsolatban Te magad változol, akkor a változás, ami ezáltal gerjed minden életterületedre és annak egészére kiterjed.

Az élet egy utazás, mely utazás során lépésről lépésre tárjuk fel a magasabb rendű létezéshez vezető utat. Minden egyes lépés magasabb külső, belső életminőség felé emel, és minden egyes lépés az egész életedre kihat.

A változáshoz, az első lépéshez pedig nem csupán egy út vezet! Éppen ellenkezőleg, végtelen számú út, végtelen számú lehetőség arra, az első lépésed Neked mi legyen.

Ezek közül hoztam ma Neked egyet, és ezen egy úton belül többet.

Illúziók kontra IGAZság

A változást kezdheted azzal, hogy felfedezed az életedet az illúziók, vagy az IGAZság mentén éled. Ehhez természetesen értened, tudnod kell, mi az illúzió, mi az IGAZság, és látnod kell, Te melyiket elfogadva formálod az életed.
Mivel a világunk végtelenül gazdag, így illúziókból is végtelenül áll a rendelkezésünkre, én azonban azon 10-et hoztam Neked, melyekről a már fentiekben említett Neale Donald Walsch Egységben Istennel című könyvében olvashatsz.

A felsoroltak közül ragadj meg egyet egy életterületeden, élethelyzetedben, ahol ezt az illúziót valóságként éled meg, majd az illúzió helyett válaszd a valóságot és transzformáld az életedet!

Ne akarj egyszerre többet, mint egy!
Egyszerűsítsd és gyorsítsd az utadat azzal, hogy lépésről lépésre haladsz!

Emlékezz, ha egy valamiben változtatsz, ha ‘egynek’ úgy igazán a mestere leszel azáltal, hogy azt tapasztalataidban átfordítod, az életed minden területére kihat és Téged magasra emel!

Az Ember 10 Illúziója, melyeket igaznak elfogadva az ember megéli azt.  

1.   A Szükség Illúziója
2.   A Kudarc Illúziója
3.   A Meghasonlás Illúziója
4.   A Hiány Illúziója
5.   A Követelmény Illúziója
6.   Az Ítélkezés Illúziója
7.   Az Elítéltetés Illúziója
8.   A Feltételesség Illúziója
9.   A Felsőbbrendűség Illúziója
10.  A Tudatlanság Illúziója

Az ember az Illúziókba burkolódzva elutasítja a végső Valóságot.
Elutasítjuk azt, Aki Vagyok.
Ha azonban megértjük, mi az illúzió, mi annak a valós célja, hogyan tudjuk azt arra használni, amire való, akkor megtapasztaljuk a végtelen IGAZságot.

Figyeld meg a felsorolt illúziók közül életed ezen évszakában melyiket éled, és konkrétan hogyan, milyen tapasztalás formájában!

1.  A Szükség Illúziója

Az első illúzió a szükség illúziója volt. A szükség illúziója azon téves elképzelésre épül, hogy a mindenség, Isten valamiféle eredményre törekszik, ami lehetetlen, hiszen a mindenség, Isten maga az eredmény.  

Az illúzióknak már itt el kellett volna bukniuk, és az embernek meg kellett volna maradni a végső valóságnál, azonban az ember ahelyett, hogy az illúzióra akként tekintsen, ami, inkább mindent megtett, hogy befoltozza az elképzelésen tátongó lyukat, és létrehozta a következő illúziót.


Mielőtt tovább lépsz a második illúzióhoz, vizsgáld meg, hogy jelenleg a szükség illúziója okozza-e számodra a legjelentősebb mértékben a valóságod torzítását!
 Életed mely területén élsz a szükség illúziója szerint?
Hol cselekszel bármilyen eredményért cserébe?
Szülőként, párkapcsolatodban, vállalkozásodban, pénzkereset területén?

2.  A Kudarc Illúziója

Ahogy azt írtam, és ahogy arról Neale Donald Walsch az Egységben Istennel című könyvében, valamint a Tudatosságra Ébredés online mesterkurzusban beszél, a szükség illúziója életre hívta a kudarc illúzióját.
A kudarc illúziója az elvárt eredményt vette alapul, mely meghiúsulhat, az az Isten elbukhat.

Itt már végkép meg kellett volna állni, hiszen ez az illúzió teljes mértékben mutatta önnön maga átláthatóságát, ehelyett azonban az ember létrehozta a második illúziót, hogy elfedje az első illúzión tátongó lyukat.

Életed mely területén fogadtad el a kudarc illúzióját és ezáltal tapasztalod azt, vagy éppen akadályoz az abban, hogy valami újba kezdj? Mibe nem mersz belevágni, attól tartva, hogy elbukhatsz? Hol vallasz, hol vallhatsz újra és újra kudarcot?

 

3.  A Meghasonlás Illúziója

A meghasonlás illúziójával az ember túlment minden határon, mégsem állt le. Mi is a meghasonlás illúziója? A meghasonlás illúziója a különállóság illúziója, az egység megtagadása, mely azt mondja, létezik bármi más, ami nem egy az Eggyel, nem egy Istennel.
Ezzel az illúzióval az ember elszakította magát Istentől, a tudatos jelenléttől, önmagát alacsony létezési szintre helyezte.

Kérdezhetném azt, életed mely területén éled az elkülönülést, az egység hiányát, azonban a helyes kérdés így hangzik: életed mely területén élsz jelenleg leginkább az elkülönülés illúziójában? Hol tagadod meg leginkább az egységedet Istennel? Egészség, kapcsolatok, lehetőségek, üzleti sikerek…?

4.  A Hiány Illúziója

A sorban megszületett a hiány illúziója, mely azt mondja, minden véges, semmiből nincs elég, éppen ezért küzdenünk, harcolnunk, versenyeznünk, hiányban élnünk kell, hiszen mindig lesz, akinek nem marad.
Aki elfogadja a hiány illúzióját, az meg fogja azt tapasztalni szeretet, idő, pénz, lehetőségek, támogatás…, az élet minden területén.

Te miben élsz hiányban?

5.  A Követelmény Illúziója

Ha nincs elég, ha igaznak fogadod el a hiány illúzióját, akkor annak eleget akarsz tenni, és hogy eleget tehess, ahhoz szükséges a követelmény illúziója. A követelmény illúziója kimondja, eleget kell tenned bizonyos elvárásoknak, feltételeknek, hogy részesedj a nem elegendőből. A követelmény illúziója alapján történik az elosztás. Ha nem teszel eleget, nem részesülsz. Abszurd!
Ezzel az ember létrehozta azt a tapasztalást – azáltal, hogy az illúzióra nem akként tekintett, ami, hanem valóságként fogadta azt el -, mely szerint Isten nem szereti egyformán minden gyermekét.

Életed mely területén érzed, hogy nem vagy elég, nem feleltél meg, nem felelsz meg a követelménynek ezért nem kaphatsz többet, Neked nem jut több, nem jut elég?

6. Az Ítélkezés Illúziója

Az ítélkezés illúziójával az ember már igazán messze ment, hogy befoltozza a lyukaktól tátongó zsákot, elfojtsa a bűzlő rakást. Az ember bevonta Istent és ráterhelte a felelősséget, az ítélő szerepét.
Az illúzió azt állítja, Isten az, aki ítélkezik, jutalmaz, büntet, így az ember nem tehet semmit, jobb, ha beletörődik a sorsába.
El tudod képzelni, ahogy az Univerzum, ami egy energia, ez egy energia egy részéhez, amivel ő maga ugyanaz, másként viszonyul? Hogy?!
Az ember viszont illúzióról illúzióra gyalogolt és azok mentén gyalogol önmagától távol.

Mit mutatnak a tapasztalataid, hogyan sétálsz be ezen illúzió csapdájába és teszed azt valóságoddá?

7. Az Elítéltetés Illúziója

Az elítéltetés illúziójával megszületett a halál – és az ember itt több csavart is alkalmazott, hiszen eleget kellett tenni annak a feltételnek, hogy mindenki meghal -, és az a tapasztalás, miközben az ember retteg attól, ami nem létezik, nem él.

Aki ezen illúzión átlát, képessé válik teljes életet élni.

8. A Feltételesség Illúziója

A feltételesség illúziója azt mondja, az életben minden feltételes. Hát nem magától értetődő? Az élet kimenetele kétséges.

Az IGAZság azonban az, a mindenségben nincs feltételesség. Ami Van, az Van és nincs olyan körülmény, melynek hatására ne lenne!

Miben éled a feltételesség illúzióját a valóság helyett?

9.  A Felsőbbrendűség Illúziója

Tovább folytatva az illúziók kusza szövevényét, ha létezik feltételesség, akkor a feltételek ismerete szükséges a vágyott élethez.

Lesznek és vannak, akik azt gondolják mással, másokkal szemben ezen feltételek ismeretét birtokolják, így általuk felsőbbrendűek másoknál.

A felsőbbrendűség illúziója tökéletes igazolás bizonyos cselekedetekre és mások figyelmen kívül hagyására.

Furfangos illúzió, mert hordozója többnek érzi magát általa, így nem igazán akar megválni attól, és hopp, itt a csapda.

Volt már olyan életedben, hogy a felsőbbrendűség illúziója, ez az álruhába bújt, egónak hízelgő illúzió vezérelt?

10.  A Tudatlanság Illúziója

Amíg az ember eljutott a 10-ik illúzió megalkotásáig, az átláthatatlanság hálóját létrehozta. Sok kérdés felmerült, melyekre a kuszaságnak köszönhetően nem volt válasz.
Nem tudom, nem tudjuk, nem lehet tudni…,
és lőn, megszületett a tudatlanság illúziója, mely kimondja, létezhet bármi, amit nem tudhatsz.

A tudatlanság illúzióját az ember nagyon megéli.

..és itt lép életbe a munkám, melynek során az egyént az általa épített és igaznak elfogadott illúzióiból épült labirintusból kiemelem, és afelett eljuttatom oda, hogy feltegye az életét előmozdító legjobb kérdéseit és meghallja a válaszait, emlékezzen mindenre, amit tud.

Emellett, ezelőtt azonban végtelen sok lépést tehetsz,
és minden egyes lépés által tapasztalatod a változó, teljesebb életed!
Egy út a sok közül, mely illúzióid és végső valóságod közötti különbségek felismeréséből és a tudatos választás lehetőségéből fakad.

A blogbejegyzés segítségedre van legalább egy lépésben? Ha igen, megköszönöm, ha azzal kapcsolatban a megjegyzés rovatban visszajelzést adsz!

Útmutatók tudatosabb létre ébredésedhez >>

Neale Donald Walsch – Beszélgetések Istennel című könvy

Neale Donald Walsch – Beszélgetések Istennel című film

Neale Donald Walsch – Egységben Istennel című könyv

Neale Donald Walsch Tudatosságra Ébredés online mesterkurzus azoknak, akik emlékezésükben nagyobb lépésekkel kívánnak haladni.

Szeretettel,

Gál Beáta

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás