Teltházas vállalkozás könnyedén

7+1 útmutatás hogyan indulj el vagy lépj tovább

 

Amíg egy önmaga kiteljesítésén dolgozó, szolgálat mellett elkötelezett vállalkozó, akinek egyaránt fontos, hogy mások számára értéket, maradandót teremtsen és egyben vállalkozása által maga és mások számára időbeli és anyagi szabadságra, függetlenségre leljen

bejárja az utat a teltházzal működő, folyamatosan növekvő vállalkozása felé, mely ráadásul lehetővé teszi, hogy vállalkozása más életterületeivel harmóniában működjön, és az őt feltöltse, tovább emelje,

bizony különböző szakaszokat, állomásokat él meg.

Ezek közé tartozik az is, amikor az a kérdés, egyáltalán van ilyen?

Igen, mindenképpen van. Nem egy inspiráló történet bíztat arra, hogy Te is efelé haladj.

Az biztos, hogy nem adják ingyen. Az árhoz, ami megfizetésre vár, hozzátartozik első lépésként, hogy lásd egyre élesebben, pontosabban hova tartasz még mielőtt elindulsz. Majd köteleződj el amellett, hogy megfizeted az ár további részét, legyen is az bármi.

Mielőtt itt egy újabb elbizonytalanodás, félreértelmezés lenne, az önmaga kiteljesítése mellett elkötelezett, mások számára szolgálatot tevő, értéket teremtő vállalkozó a saját növekedésének árát kell, hogy megfizesse, mely maga és minden érintett számára többet ad.

Igen, ilyen is létezik.

Tartson is bárhol a vállalkozásod, legyél még az út elején, vagy már jelentős eredményeket elért vállalkozó, akár teltházzal működő mégsem teljes elégedettséggel bíró üzleti szereplő, a következő néhány lépés követése, újragondolása segítségedre lehet.

 

Hogyan generálj minden érintett számára csodás eredményeket hozó, folyamatosan növekvő vállalkozást?

1. Kezd hátulról visszafelé!

Ne a következő lépésre fókuszálj! Természtesen annak lépéseivel legyél tisztában!

Azt határozd meg, hova kívánsz eljutni a vállalkozásodban! Ez természetesen vállalkozástól függően lehet más és más. Ha például a terméktölcséredet vesszük alapul, nézd meg, melyik a legfőbb terméked, amelyik a legmeghatározóbb számodra és a Veled együtt dolgozó ügyfeled számára! Melyik terméked adja a legtöbbet minden érintett számára? Mi van a tölcséred legalján? Ehhez mérten mi az a szolgáltatás, melynek az értékesítésén, ügyfeleidhez való eljuttatásán jelenleg dolgozol? Az aktuálisan értékesítendő szolgáltatásodat/termékedet annak az ügyfélnek kínáld, akinek a legfőbb terméked szól, azzal a meghatározással, amit az aktuálisan kínált terméked biztosít! A folyamat lépéseit pedig mindezt és az elvárt eredményt figyelembe véve határozd meg!

2. Indulj két vonalon!

„Miben, hogyan határozzam meg a célomat?” – hallom sokszor a kérdést.

Azt tudom javasolni, amit én magam is minden alkalommal teszek. Mivel számomra fontos, hogy a vállalkozásom önmagam kiteljesedését és mások számára az értékteremtést megvalósítsa, ugyanakkor vállalkozó vagyok, üzletasszony, aki jövedelmező, folyamatosan növekvő vállalkozást épít, így kétféleképpen határozom meg minden esetben a célkitűzéseimet, és azokat teljes összhangba hozom:

üzleti eredmény + értékteremtés.

Természetesen figyelembe veszem vállalkozásom jelenlegi állását, eddigi tapasztalataimat és jövőbeni céljaimat.

Tehát még egyszer, két módon határozom meg:

üzleti eredmény + értékteremtés.

A kettőt teljesen összefésülöm, összehangolom.

A meghatározásnál pedig elengedhetetlen, hogy mind a két esetben

  • pontos, specifikus legyen a célom
  • konkrét és mérhető
  • időhöz kötött – a kampány eredményei szintén mérföldkövekhez kötve, figyelve, ellenőrizve, létrejött eredmény függvényében tovább gondolva
  • fejlődést igénylő – üzletileg, személyiségben, vezetői képességekben, szakmailag.. – ugyanakkor adott időszak és feltételek mellett megvalósítható.

3. Pontosan tudd Kinek!

Ha ismered a vállalkozásod főszereplőjét, az ideális ügyféljelöltedet, mindenre tudod a választ.

Azt tapasztalom a vállalkozások túlnyomó része nem fordít megfelelő figyelmet és időt arra, hogy az ideális ügyféljelöltjét megismerje, ismérveit, tulajdonságait időről időre tovább pontosítsa és a vállalkozását ráhangolja.

Egy vállalkozónak és vállalkozásának lehetnek különböző életszakaszai, azonban a legtöbb kihívást tartalmazó életszakaszban is megfizetődőbb, minden szempontból megtérülőbb az 1-es lépést – Kezd hátulról visszafelé!  – alkalmazni, szemben a minden körülmények között értékesítsünk valakinek valamit hozzáállással (ami egyébként egy szolgálatot teljesítő vállalkozó számára szóba sem jöhet).

Személyes hozzáállásom, ahogy az ügyféljelöltjeimet meghatározom:

nem vevőket keresek és még csak nem is olyan személyeket, akiket a vállalkozásomon keresztül szolgálhatok.

A vállalkozásomon keresztül megvalósítani kívánt küldetésemhez keresek társakat.

A folyamatban szerzett tapasztalatokat, tudatosabb szintre emelkedést pedig mindenképpen használom.

Ami még szintén ködös sok vállalkozó számára, adott terméke/szolgáltatása ideális ügyfele mely életszakaszában javasolt vagy mily minőségben tud az számára változást eredményezni? Nincs kidolgozva az ideális ügyfélre a vállalkozás.

4. A legtöbbet és sokkal többet akarj adni! Akarj igazi értéket teremteni!

Sokakkal találkozom, akik azzal az elképzeléssel bírnak, ha sokat adnak egy alkalommal, egy szolgáltatás keretében, nem akarnak tőlük többet venni a vevők.

Senkit nem megbántva, nem véleményezve, maximálisan tisztelve szeretném jelezni, az adott elképzelés igencsak alacsony megértési, tudatossági szintre vall több szempontból.

Vegyünk ebből néhányat:

  • ha szolgálatról, értékteremtésről, küldetésről beszélünk, hogyan lehet bármi is túl sok?
  • minél többet adsz, annál hitelesebbé válsz és annál többet akarnak Tőled, általad.
  • a vállalkozásod főszereplője az ideális ügyfeled és a vállalkozásod az ő életének a megváltoztatásáról szól, amihez egy élet munkálkodását követően is van még mit tenni, így ismételten semmi nem lehet túl sok.
  • az élet egy utazás, mely folyamatosságot, folytonosságot igényel. Mindig van tovább.
  • mára a legjobb marketing az ingyenesen átadott tudás, tanítás. Mutasd meg miben lehetsz ügyfeleid szolgálatára – természetesen az üzleti terveddel, értékteremtéseddel összhangban!

5. Állj ki azért, akinek ott kell lennie, Veled kell tartania, a szolgálatodra van szüksége!

„Nem akarok túl sok lenni” hallom szintén számtalan alkalommal vállalkozóktól, amikor arról van szó, hogy kínálják folyamatosan a terméküket, szolgáltatásukat az ideális ügyféljelöltjeiknek, legyen folyamatos a kampányuk, marketingjük.

Hahóóó! Lehet még nem érkezett el Hozzád: a vállalkozásod nem Rólad szól!

Nem az a lényeg, Te mit gondolsz magadról, hanem az, elérsz-e ahhoz, akinek szüksége van Rád.

Lehet nem elégszer adtál hírt a termékedről/szolgáltatásodról ahhoz, hogy akinek szüksége van rá, eljusson hozzá. Az is lehet, még nem értette meg, miért is van a szolgáltatásodra, Rád szüksége, vagy még Te nem kommunikáltad elég egyértelműen, személyére szabottan azt. Talán még nem segítettél neki abban, hogy döntést hozzon, az életében adott területen továbblépjen, merjen, akarjon..

Azt mondod, meg akarod, meg tudod változtatni az életét. Hát akkor kampányolj érte! Állj ki érte úgy, ahogy neki kellene magáért, mindaddig, amíg ő maga nem lesz arra képes!

Soha nem tudsz túl sokat tenni ezen a területen! Mindig van tovább és mindig van még valaki, akinek szüksége van Rád és arra, ami rajtad keresztül elérkezhet hozzá.

6. Fizesd meg az árat, bármi is legyen az!

Légy folyamatosan fókuszban! Készíts kimutatást, ellenőrző listát a célkitűzésedből mennyit értél el, hova jutottál, mi a következő mérföldkő, melynek megvalósulását eléred, tárj fel/tanulj/ismerj meg annyi utat, ami oda elvezet! Vonatkozik ez az üzleti és értékteremtési célkitűzésedre egyaránt.

„A magam részéről már megtettem mindent.” néha még azt is hozzáteszik nagy magabiztossággal néhányan „a többit a jó Istenre bízom.”

Ismét szeretettel, tisztelettel, egyáltalán nem véleményezéssel, kizárólag ébresztő szándékkal írom, itt valami nagy meg nem értés van.

Először is, soha nem tudsz megtenni mindent, mert végtelen számú út vezet a céljaidhoz. Igaz ez az online marketing megoldásokra is. Mindig van további lehetőség (lehet, hogy még nem ismered, de attól még létezik).

Másodsorban: kire is bízod? Nem arról van szó, hogy mindenki egy és egy mindenki? Hát akkor vedd kézbe az iránytást, fókuszálj a célra és tegyél addig, amíg el nem éred a célodat!

Ha pedig csodára vársz érdemes tudnod:

Csodák vannak. Csodák nincsenek.

A csoda addig csoda, amíg meg nem érted: a csoda ötlete benned születik és Te vagy képes előhívni azt.

Mindig van még valami, amire még nem gondoltál, nem tettél meg, nem alkalmaztál, nem emlékezel, nem ismersz.

Olvass a témában, képezd magad!

Figyeld, tanulmányozd azokat, akik eredménnyel csinálják azt, amit Te meg akarsz valósítani vagy ha gyorsabban akarsz haladni, kérj tőlük útmutatást!

7. Készülj a következő lépésre és kétszer két szálon haladj!

Ha hátulról visszafelé haladsz, mindezt könnyedén meg tudod határozni.

Adott helyzetben mi az, ami jó a vállalkozásodnak és mi az, ami az ideális ügyféljelöltednek? Mindez az aktuálisan elérni kívánt üzleti eredményed és értékteremtésed fényében.

+1. Állítsd a gondolkodásmódodat és hozzáállásodat annak a személynek a gondolkodásmódjára és hozzáállására, aki könnyedén, élvezettel, élménydúsan megvalósítja a kitűzött céljait!

 

Mindenki a fejlődést, emlékezést, kiteljesedést keresi (mindenki = a szóban forgó vállalkozó, akiről a bejegyzésben szó van). 

Az egész folyamat – a prosperáló, értéket teremtő, folyamatosan fejlődő vállalkozás, ami a prosperáló, értéket teremtő, folyamatosan fejlődő vállalkozót igényeli – transzformatív.

Amire felépíted a magasabb szintű vállalkozást, amiről a blogbejegyzésben beszéltünk, begyógyulnak a sebek, megérkeznek a megértések és Te magad magasabb szintre érkezel, értéket, magadnak és másoknak nagyobb Bőséget egy jobb világot teremtesz.

 

Igen, van itt még néhány ‘kaland’, például, hogy

megértsd az értékesítés szeretet,

a tudatosságodat, Bőségtudatosságodat folyamatosan növeld,

az üzleti modelled kidolgozott legyen,

tudd, mi a legjobb marketing a vállalkozásod számára,

az online felületeket ne leírd, hanem megismerd,

az online marketingre csuda jó dologként tekints, melyben mindenképpen sikerre jutsz..!

 

Ha a témát tovább kívánod folytatni velem és két vendégemmel, a téma hozzáértőivel,

tarts velünk november 30-án Vállalkozás magas szinten könnyedén! üzleti rendezvényemen, melyre még néhány szabad jegyünk maradt és augusztus 31. éjfélig korán kelő áron jelentkezhetsz.

 

A teltházas, prosperáló, értéket teremtő vállalkozás minden vállalkozó számára elérhető.

Tanuld meg hogyan!

>> Vállalkozás magas szinten könnyedén!

 

Szeretettel,

Beáta

 

ui.: ha a bejegyzéssel vagy a témával kapcsolatban kérdésed van, írd azt ide a megjegyzés rovatba és válaszolunk rájuk! 

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás