Business tippek 2018-ra! Beszéljünk a pénzről!

Business tippek 2018-ra! Beszéljünk a pénzről!

11 jövedelemnövelő pénzügyi tanács vállalkozóNőknek, Coachoknak

Az egyik ok, ami miatt vállalkozónők képtelenek egyről a kettőre jutni a vállalkozásukban, vagy komolyabb pénzügyi eredményeket magukénak tudni,
amellett, hogy köszönő viszonyba sincsenek a pénzzel (számtalan negatív gondolatot, véleményt táplálnak magával a pénzzel szemben, ami abszolút megakadályozza őket abban, hogy folyamatosan növekvő jövedelemre tegyenek szert – de ez a blog most nem a Bőségtudatosságod növeléséről szól),
a pénzügyeiket felületesen vagy egyáltalán nem kezelik.

Igen, van könyvelőd, esetleg családtag, aki besegít..,
de ez a Te vállalkozásod, a Te várad, a Te életed, így annak a megfelelő, általad vágyott irányba való terelésére csak Te vagy képes.
Mivel minden mindennel összefügg (és nem csak a vállalkozásodon belül, hanem Neked vállalkozónőnek a magánéleted is a vállalkozásoddal), így a pénzügyeid is kihatással vannak ez egész életedre, akkor is, ha azokat a megfelelő módon kezeled és bizony akkor is ha azokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően kezeled.

Az alábbiakban megosztok Veled néhány fontos szempontot, melyek elengedhetetlen részét képezik a saját pénzügyeimhez való viszonyomnak.
Mivel minden energia, így a pénzügyeid rendezése, nyilvántartása, karbantartása is egy magasabb rezgésszintű energiát eredményez. Hasonló pedig hasonlót vonz,
éppen ezért, a magasabb pénzügyi rezgésből (=egyre növekvő pénzügyi eredményekből) egyre többet tudsz az alábbi pontok betartásával az életedbe hívni.

1. Készíts pénzügyi kimutatást!

Nem csak az év zárásával és indításával aktuális a vállalkozónő életébe, hogy pontosan lással pénzügyeit, bevételeit, kiadásait, költségeit, eredményeit, hanem egész üzleti éve folyamán. Mivel mindig minden mozgásban van, így javasolt az év folyamán több alkalommal is áttekintened (pontosan!) a pénzügyeidet. A pontos áttekintés nem azt jelenti, hogy fejben számolsz, összeadsz kivonsz, hanem kérsz egy kimutatást a könyvelődtől, átnézed a banki kivonataidat, emellett, mivel ahogy arról már szó volt, a magánéleted is a részét képezi az egésznek, így arról is kimutatást készítesz. A pénzügyi kimutatásod részét képezi a vevőid száma, az általuk generált vásárlások termékkategóriánként és az átlag vásárlási összegek, az az 2017-ben mekkora összeg jutott egy vevődre. Készíts olyan részletes kimutatást, amit csak lehetséges és használd ezt kiindulópontként a további céljaid kitűzéséhez, tervezéshez!

2. Térj át a bankkártyás fizetésre!

Ez itt kérem a 21. század, így érdemes annak normái szerint élni pénzügyi téren is. Mind a saját fizetéseidben, legyen az magánélet vagy a vállalkozásod térj át a bankkártyás fizetésre (mihamarabb!)! Tőlünk nyugatra már nem igazán működik az utalásos fizetés, a készpénzes fizetés pedig már tényleg a régmúlt velejárója. Ezzel sok magyar vállalkozás is lépést tart, így, ha nem modernizálod magadat, rövidesen azt veszed észre, nem fogsz tudni fizetni bizonyos szolgáltatásokért, termékekért bankkártya nélkül. Emellett pedig itt az ideje a vállalkozásodban is elfogadnod a bankkártyás fizetést! A bankkártyás fizetés nem a jövő, hanem a jelen, hogy úgy tart lépést a jelennel!

3. Vásárolj kontingensben!

Sokkal jobb, mint egy befektetés! Számolj!
Szinte minden esetben, ha valamiből többet vásárolsz, kedvezőbb áron jutsz hozzá. Ez lehet akár egy egyszerű háztartási termék, vagy a vállalkozásodat érintő szoftver, program, előfizetés. Ha többet vásárolsz egyszerre, akkor olcsóbb. Hány százalékot takarítasz meg például, ha egy havi előfizetés helyett éves vagy kétéves előfizetést vásárolsz? 10-20-30 %? Esetleg még több? Melyik átlagos befektetéssel tudsz ekkora hozamot realizálni? Gondolkodj üzletasszonyként és annak megfelelően hozd meg a döntéseidet! Ráadásul nem csak pénzt, de rengeteg időt, energiát is spórolsz ezáltal, hiszen nem kell hónapról hónapra újból beszerezned, megrendelned, fizetned és így tovább. Vásárolj kontingensben!

4. Teljesíts a megrendeléskor!

A Nőnek ezer plusz egy függő ügye van, ami lassítja (ezeknek jelenős részét saját maga kreálja), és ezen függő ügyek sorát még folyamatosan bővíti, például azzal, hogy megrendel ezt azt (persze nem a kártyás fizetéssel, hanem banki utalással, banki befizetéssel), és a teljesítést halogatja. A halogatásnak soha nincs jó energiája, sőt minél tovább halogatsz bármit is, annál nagyobb terhet jelent. Ne rakj magadra ilyen terheket, energiákat a pénzügyeid területén se. Ha bármit is megrendelsz, és még nem áll rendelkezésedre a bankkártyás fizetés, akkor teljesítsd vagy döntsd el pontosan mikor teljesíted! Haladj és ne halogass!

5. Állítsd fel a számla-, csekk fizető rendszeredet!

Automatizálj mindent, amit lehet a pénzügyeid területén, legyen szó a vállalkozásodról vagy magánéletedről. Állítsd be a havi rendszeres utalást, beszedést vagy kártyás fizetést! Ezzel nem csak sok feladatot veszel le a válladról, időt takarítasz meg, hanem a rendszeres pontos fizetéseiddel növeled pénzügyi magabiztosságodat, önbizalmadat. Ahogy azt pedig tudod, a hasonló mindig hasonlót és többet vonz magához.
A magam részéről soha nem viszek át az új évbe befizetetlen csekket, számlát, tartozást. Még a januári kötelességeim egy részét is már karácsony előtt rendeztem.
Nem ezért mert megtehetem! Azáltal tehetem meg, hogy ezt a szokást akkor felvettem, amikor még nem tehettem meg, és a mai napig minden alkalommal a lehetőségeim, a korlátaim fölé lépek e téren is. (ha azt akarom, hogy tovább lépjek, nekem kell megtennem a lépéseket).

6. Rendezd a tartozásaidat!

Dolgozd ki az adósságrendező tervedet! Azt javaslom, ha bármilyen jellegű tartozással, adósággal rendelkezel, dolgozz ki egy rendszeres ütemtervet azok rendezésére! Ne arra várj, hogy majd egy összegben.., hanem kezd el ott, ahol most tartasz. Keresd fel azokat, akiknek tartozol bármely formában és mond el, milyen ütemben tudod ezt a tartozást, adósságot rendezni. Hidd el, a legkisebb részletet is nagyobb örömmel fogják fogadni, mint a semmit. Legyen havi ütemezésed, és minden egyes hónapban, amikor a pipát odarajzolod az adott, kifizetett részelt mellé, szintén egyre nagyobb magabiztosságra és egyre nagyobb üzleti eredményekre leszel képes.

7. Nézd át az áraidat!

Nézd át az áraidat! Nézd át több szempontból is! Mikor emeltél utoljára árat? Az áraid összhangban vannak az általad kínált értékkel? Azok az ideális ügyfeleidnek szólnak? Összhangban vannak a saját Bőségtudatosságoddal? Tartalmazzák a szükséges árrést? Az áraiddal elérhető az általad kitűzött üzleti cél? Az áraidnak milyen egyéb szempontoknak érdemes megfelelnie? Te árazol vagy a piac áraz a vállalkozásodban? 2018-ba a 2018-as áraiddal lépj be minden szempontból!

8. Célkitűzéshez, tervezéshez tekintsd át a pénzügyi kimutatásaidat!

Az 1-es pontban már olvashattál a pénzügyi kimutatásaid fontosságáról és arról, milyen sok mindenre hatással vannak, illetve milyen sok minden befolyásolhatnak, támogathatnak. A célkitűzés, tervezés része a visszatekintés, ami a pénzügyi visszatekintésedet is magába foglalja. A pénzügyi visszatekintés pedig csak pontos adatok birtokában lehetséges. A visszatekintésre nem ezért van szükséged, mert azon időszak eredményeiben gondolkodhatsz a jövőben, hanem azért mert annak tanulságai egy stabil alapot képesek biztosítani az új számára.

9. Kínálj igazi értéket!

Ne csak valamit nyújts a vállalkozásod által, amiét pénzt kérhetsz, hanem adj igazi értéket! Nem lehet és azt gondolom nem is érdemes másként vállalkozást építeni. Akard a vásárlóid életminőségét jobbítani a terméked, szolgáltatásod által! Adj bele mindent! A tudásodat, a szívedet, a lelkedet, a jobbító szándékodat! Akarj többet adni, mint amiért fizetnek! Ha ez a szándék vezérel, hidd el, Te leszel az egyik, akinek az életminősége messzemenőkig növekszik, mert ezzel a tudattal kelni és feküdni lelkesedést, szenvedélyt, tüzet hoz az életedbe és rátalálsz az igazi hajtóerődre!

10. Készítsd el a prémium ajánlatodat!

Készítsd el a prémium ajánlatodat, amelyben benne van tudásod legjava, szíved, lelked, jobbító szándékod! Adj lehetőséget a vevőidnek, hogy egyben vásárolhassák meg mindazt, amit számukra kínálsz! Természetesen ne csak ez az egy ajánlatod legyen, több szintnem gondolkodj az ideális ügyfeled számára attól függően életük mely szakaszában tartanak, de e prémium ajánlatod ne hiányozzon a palettádról!

11. Döntsd el, hogy mostantól igazi pénzt fogsz keresni!

Felejtsd el, hogy aprópénzben gondolkodsz! Felejtsd el, hogy a túlélésért, a hónapról hónapra élésért dolgozol! Az emberek jelentős része nem azért nem tud előrehaladni az életében mert túl nagy célokat tűz ki, hanem azért, mert túl kicsiket!
Nézd át az elmúlt pénzügyi évedet!

Dönthetsz úgy, hogy 2018 eddigi életed legjobb éve lesz!
Ha viszont így döntesz, pontosan tudd, milyen területen és mi által lesz az! Ha pedig már ezt is tudod, akkor készíts egy pénzügyi kimutatást, mennyibe fog kerülni eddigi életed legjobb éve!
Na ugye, ha így döntesz, semmiképpen nem gondolkodhatsz aprópénzben!

Keress igazi pénzt vállalkozónőként! Minimum éves 8 számjegyű jövedelmet!
Ne csak azért, hogy megteremtsd az anyagi függetlenségedet, szabadságodat!
Sőt, ne is csak azért, hogy igazi értéket teremthess!!
Ennél sokkal többről van szó!

Az a Nő, aki anyagi függetlenségét, szabadságát éli, magabiztosan, önbizalomban azáltal, hogy értéket teremt, az a Nő képes igazán segíteni!
A segítségedre pedig szükség van!
Nézz körül! Nem is kell, hogy a világban, elég csak a saját környezetedben. Hányaknak van szüksége Rád, a támogatásodra, az anyagi segítségedre? Hány helyre szeretnél menni és hány helyre szeretnél vinni ruhát, élelmet, iskoláztatást, kultúrát, tudatosságot, pénzt?
Sokaknak szüksége van Rád és a segítségedre, de akinek a legnagyobb mértékben szüksége van arra, hogy ezt megtedd, az Te magad vagy! Úgyhogy keress igazi pénzt, hogy végre segíthess és úgy segíthess, ahogy azt igazán szeretnéd! Ebből a szempontból is legyen 2018 eddigi életed legjobb éve! Én azt kívánom Neked!

www.beatagal.com
A fentiekben az Üzleti Bőségedre Hangolva 8 hetes csoport coaching programomból emeltünk ki számodra néhány iránymutatást.

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás