A SZOLGÁLATRÓL ÉS A GAZDAGSÁGRÓL

Ezt a bejegyzést a Comói-tó partjáról, a gyönyörű, szépséges Bellagio Hotel kertjéből írom, ahol pár napot töltünk a családommal.

Szeretnék megosztani veled néhány tapasztalatot, élményt, amit itt gyűjtöttem a szolgálatról és a gazdagságról.

Szeretnék beszélni Neked egy Hölgyről, és szeretnék megemlíteni egy családot.

 

A Hölgy, akinek a fényképét itt láthatod, 91 éves…

(sajnos csak hátulról tudtam lefotózni, és bár szeretettem volna a kisfiammal közösen is, de utolsó találkozásunkkor, mikor a fotó készült, nem volt velem a gyermekem). 

Már az első este észrevettem őt, ahogy a Hotel éttermének a kertjében összeszedte a párnákat, rendezgette a székeket…

Majd a napok során láttam őt asztalt letakarítani, terítőket igazgatni, sétálni, kávézni, és bár úgy viselkedett, mint aki a mindenese a szállodának, és mondhatjuk azt is, hogy – és kérlek értsd jól a szót, abszolút nem bántóan szeretném használni – a szakmai tudást egyáltalán nem igénylő, “alantasabb” munkákat is odaadással, lelkesedéssel végezte.

Hihetetlen energia sugárzott a pici, alacsony, talán 150 cm-es, 91 éves hölgy testéből, mozgásából, megnyilatkozásaiból.

Biztos voltam benne, hogy nem alkalmazottja a szállodának, és ez be is bizonyosodott! A Hölgy a tulajdonosi kör tagja, és egykoron ez a csodálatos villa, ez a szépséges épület, és a hozzá tartozó kert és minden más, az ő családjának a kizárólagos birtoka volt.

Hogy miért is írok Neked róla?

Azért, mert egyértelmű volt az, amiről én is sokat beszélek; a vállalkozásod szolgálat. A Hölgy maximálisan a szolgálatában áll azoknak az embereknek, akik idelátogatnak ebbe a gyönyörű épületbe, akik eltöltenek itt egy kis időt. Az itt szerzett élményüket kívánta a legteljesebbé tenni.

Ahhoz az élményhez járul hozzá az ő szolgálatával, amit itt megtapasztalnak a vendégek, és egy kicsit adni akart abból az életből és mindabból, ami egykoron kizárólag a családjáé volt…

Úgyhogy a szolgálat nagyon fontos, és az igazán nagy emberek, az igazi nagyságok a szolgálatuk által építik fel a vállalkozásukat… bár azt hiszem, ez nem is vállalkozás, hiszen nem választható külön attól az élettől, amit élnek… Az életükön keresztül – ami a vállalkozásukkal is bővítve van – szolgálnak.

A hölgy tölthette volna máshol és mással is az idejét, de őt ez elköteleződése, a szolgálata vezérelte.

Ez az egyik történet, amit szerettem volna elmesélni neked… Igen, bizony az igazán jelentős, prosperáló vállalkozások azáltal épülnek, hogy a vállalkozás vezetői vagy tulajdonosai ilyen, vagy hasonló hozzáállással építik az üzletüket.

A másik történet, amit szeretnék megosztani veled, egy családról szól.

Talán láttad a Have It All Facebook csoportunkban a bejelentkezésemnél a kilátást a gyönyörű villából, ahol tartózkodunk. Ha elnézünk baloldalra a Hotel teraszáról a sziget végéig, az mind egy alapítvány tulajdona, ami mögött egy család áll, a Rockefeller család.


Azon gondolkoztam, miközben a személyzet, a több éve visszajáró vendégek és a helyiek történetét hallgattam, hogy olyan sokat lehet hallani a családról, mégis olyan kevesen ismerik őket magukat, a Rockefellereket.

Férjemmel beszélgettünk róluk, majd utánanézem az interneten is.. Férjem osztotta meg velem azt az információt, hogy míg a világ leggazdagabb emberének Bill Gates-t tartják a 80-90 milliárd dolláros vagyonával, addig oknyomozók a Rockefeller családnak 10 ezer milliárdnyi vagyont tártak fel, illetve tulajdonítanak nekik.

Ez csak az, amit az oknyomozók megtaláltak, bizonyítottak, vagy amit még a Rockefeller család úgymond engedett publikálni.

Hogy miért írok erről, és a családról, akinek utolsó tagja, David Rockefeller nemrégiben, 101 évesen halt meg ?

Azért, mert nagyon sokat beszélek a Bőségről, és most is egy csodálatos szállodában vagyok, és két gondolat fogalmazódott meg bennem, egymással párhuzamosan.

Az egyik, hogy pár évvel ezelőtt láttam egy sorozatot (nem emlékszem már sem a csatornára, sem a sorozat címére), ami a világ legelőkelőbb szállodáiról szólt. Ezeket a szállodákat nem tartják nyilván, nem elérhetőek az interneten, és az áraik nincsenek listázva… Messze túlmutatnak azon a hotelek által kínált színvonalon, amik a nagyközönség számára ismeretesek. Mindig van tovább. Mindig van további Bőség, hiszen maga a Bőség végtelen és ezért érdemes a nyomába erednünk, hogy ezt a végtelenséget, a világ valós törvényeit, IGAZságait megértsük, magunkévá tegyük.

A másik a Rockefeller családdal kapcsolatban.. Már az is elképzelhetetlen mindannyiunknak, magamnak is, hogy 80-90 milliárd dollárnyi vagyon mit jelenthet, de amikor belegondolsz, hogy milyen szinten van messze-messze túl ezen az összegen – azaz a világ leggazdagabb emberének a vagyonán – a Rockefeller család 10 ezer milliárdja… felfoghatatlan, hogy a Bőség milyen szinten végtelen!

Olvasva még a Rockefeller családról, a fiúkról, unokákról, nagyon érdekes, hogy milyen mértékben nem a vagyonuk végtelenségének a tudatosítása jellemezte őket.

Ahogy írják, a családon belül a gyerekeknek, unokáknak meg kellett dolgozniuk a zsebpénzért, és hogy az elsődleges szempont az ő számukra az volt, hogy “tegyenek” . Nem az számít, mennyi pénzed van, az igazi gazdagság abban mutatkozik meg, hogy a vagyonoddal mi mindent teszel másokért. A Rockefellerek pedig nagyon sokat tettek és alapítványaik által tesznek a mai napig. 

Micsoda gondolat, micsoda hozzáállás, amely óriási vagyonok kezelését teszi lehetővé: az igazi gazdagság nem a vagyonod mértékében mutatkozik meg, hanem abban, a vagyonoddal mi mindent teszel másokért.

Drága Hölgyek! Nagyon sokszor beszéltem már erről, de újra szeretném a figyelmeteket felhívni arra, hogy nagyon sok Nő küzd azért, hogy a vállalkozását sikeressé, prosperálóvá tegye, holott ez csak egy lépés lesz, és közel sem a végleges cél! Ugyanis az anyagilag független Nő az, aki igazán képes adni a világnak, és nemcsak a vállalkozásán keresztül, hanem messze túlmutatóan azon.

Így, drága Hölgyek, ideje lépni, túllépni a ‘képes vagyok rá’, ‘meg tudom csinálni gondolatokon’ és azon, hogy a profitáló vállalkozásra, mint lehetetlen küldetésre tekintsen bármely vállalkozónő, mert a világnak szüksége van a szívvel, lélekkel segíteni kívánó és tudó nőkre, akik anyagilag függetlenek, szabadok, és a szolgálatukkal megteretett vagyonuk jelentős részét a mások támogatására fordítják!

Ahogy a Rockefeller család is vallja, nem attól vagy igazán gazdag, hogy mennyid van, mekkora vagyont tudsz magadénak, hanem attól, hogy mi mindent teszel általa másokért.

Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, és szeretettel osztottam meg veled, bízva abban, hogy Téged is továbbgondolkodásra, továbbhaladásra motiválnak.

Szépséges napot, szeretettel:

Beáta

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Share on facebook
Megosztás

SZÓLJ HOZZÁ!

Legutóbbi blogbejegyzések

Bőségben élt

TELJES élet

határok nélkül

Töltsd le az ingyenes audio tréninget és tudd meg, hogyan érhetsz el bármit, amire vágysz, vagy éppen megmutatkozni kívánkozik rajtad keresztül!

TELJES élet