A SZOLGÁLATRÓL ÉS A GAZDAGSÁGRÓL

Ezt a bejegyzést a Comói-tó partjáról, a gyönyörű, szépséges Bellagio Hotel kertjéből írom, ahol pár napot töltünk a családommal.

Szeretnék megosztani veled néhány tapasztalatot, élményt, amit itt gyűjtöttem a szolgálatról és a gazdagságról.

Szeretnék beszélni Neked egy Hölgyről, és szeretnék megemlíteni egy családot.

 

A Hölgy, akinek a fényképét itt láthatod, 91 éves…

(sajnos csak hátulról tudtam lefotózni, és bár szeretettem volna a kisfiammal közösen is, de utolsó találkozásunkkor, mikor a fotó készült, nem volt velem a gyermekem). 

Már az első este észrevettem őt, ahogy a Hotel éttermének a kertjében összeszedte a párnákat, rendezgette a székeket…

Majd a napok során láttam őt asztalt letakarítani, terítőket igazgatni, sétálni, kávézni, és bár úgy viselkedett, mint aki a mindenese a szállodának, és mondhatjuk azt is, hogy – és kérlek értsd jól a szót, abszolút nem bántóan szeretném használni – a szakmai tudást egyáltalán nem igénylő, “alantasabb” munkákat is odaadással, lelkesedéssel végezte.

Hihetetlen energia sugárzott a pici, alacsony, talán 150 cm-es, 91 éves hölgy testéből, mozgásából, megnyilatkozásaiból.

Biztos voltam benne, hogy nem alkalmazottja a szállodának, és ez be is bizonyosodott! A Hölgy a tulajdonosi kör tagja, és egykoron ez a csodálatos villa, ez a szépséges épület, és a hozzá tartozó kert és minden más, az ő családjának a kizárólagos birtoka volt.

Hogy miért is írok Neked róla?

Azért, mert egyértelmű volt az, amiről én is sokat beszélek; a vállalkozásod szolgálat. A Hölgy maximálisan a szolgálatában áll azoknak az embereknek, akik idelátogatnak ebbe a gyönyörű épületbe, akik eltöltenek itt egy kis időt. Az itt szerzett élményüket kívánta a legteljesebbé tenni.

Ahhoz az élményhez járul hozzá az ő szolgálatával, amit itt megtapasztalnak a vendégek, és egy kicsit adni akart abból az életből és mindabból, ami egykoron kizárólag a családjáé volt…

Úgyhogy a szolgálat nagyon fontos, és az igazán nagy emberek, az igazi nagyságok a szolgálatuk által építik fel a vállalkozásukat… bár azt hiszem, ez nem is vállalkozás, hiszen nem választható külön attól az élettől, amit élnek… Az életükön keresztül – ami a vállalkozásukkal is bővítve van – szolgálnak.

A hölgy tölthette volna máshol és mással is az idejét, de őt ez elköteleződése, a szolgálata vezérelte.

Ez az egyik történet, amit szerettem volna elmesélni neked… Igen, bizony az igazán jelentős, prosperáló vállalkozások azáltal épülnek, hogy a vállalkozás vezetői vagy tulajdonosai ilyen, vagy hasonló hozzáállással építik az üzletüket.

A másik történet, amit szeretnék megosztani veled, egy családról szól.

Talán láttad a Have It All Facebook csoportunkban a bejelentkezésemnél a kilátást a gyönyörű villából, ahol tartózkodunk. Ha elnézünk baloldalra a Hotel teraszáról a sziget végéig, az mind egy alapítvány tulajdona, ami mögött egy család áll, a Rockefeller család.


Azon gondolkoztam, miközben a személyzet, a több éve visszajáró vendégek és a helyiek történetét hallgattam, hogy olyan sokat lehet hallani a családról, mégis olyan kevesen ismerik őket magukat, a Rockefellereket.

Férjemmel beszélgettünk róluk, majd utánanézem az interneten is.. Férjem osztotta meg velem azt az információt, hogy míg a világ leggazdagabb emberének Bill Gates-t tartják a 80-90 milliárd dolláros vagyonával, addig oknyomozók a Rockefeller családnak 10 ezer milliárdnyi vagyont tártak fel, illetve tulajdonítanak nekik.

Ez csak az, amit az oknyomozók megtaláltak, bizonyítottak, vagy amit még a Rockefeller család úgymond engedett publikálni.

Hogy miért írok erről, és a családról, akinek utolsó tagja, David Rockefeller nemrégiben, 101 évesen halt meg ?

Azért, mert nagyon sokat beszélek a Bőségről, és most is egy csodálatos szállodában vagyok, és két gondolat fogalmazódott meg bennem, egymással párhuzamosan.

Az egyik, hogy pár évvel ezelőtt láttam egy sorozatot (nem emlékszem már sem a csatornára, sem a sorozat címére), ami a világ legelőkelőbb szállodáiról szólt. Ezeket a szállodákat nem tartják nyilván, nem elérhetőek az interneten, és az áraik nincsenek listázva… Messze túlmutatnak azon a hotelek által kínált színvonalon, amik a nagyközönség számára ismeretesek. Mindig van tovább. Mindig van további Bőség, hiszen maga a Bőség végtelen és ezért érdemes a nyomába erednünk, hogy ezt a végtelenséget, a világ valós törvényeit, IGAZságait megértsük, magunkévá tegyük.

A másik a Rockefeller családdal kapcsolatban.. Már az is elképzelhetetlen mindannyiunknak, magamnak is, hogy 80-90 milliárd dollárnyi vagyon mit jelenthet, de amikor belegondolsz, hogy milyen szinten van messze-messze túl ezen az összegen – azaz a világ leggazdagabb emberének a vagyonán – a Rockefeller család 10 ezer milliárdja… felfoghatatlan, hogy a Bőség milyen szinten végtelen!

Olvasva még a Rockefeller családról, a fiúkról, unokákról, nagyon érdekes, hogy milyen mértékben nem a vagyonuk végtelenségének a tudatosítása jellemezte őket.

Ahogy írják, a családon belül a gyerekeknek, unokáknak meg kellett dolgozniuk a zsebpénzért, és hogy az elsődleges szempont az ő számukra az volt, hogy “tegyenek” . Nem az számít, mennyi pénzed van, az igazi gazdagság abban mutatkozik meg, hogy a vagyonoddal mi mindent teszel másokért. A Rockefellerek pedig nagyon sokat tettek és alapítványaik által tesznek a mai napig. 

Micsoda gondolat, micsoda hozzáállás, amely óriási vagyonok kezelését teszi lehetővé: az igazi gazdagság nem a vagyonod mértékében mutatkozik meg, hanem abban, a vagyonoddal mi mindent teszel másokért.

Drága Hölgyek! Nagyon sokszor beszéltem már erről, de újra szeretném a figyelmeteket felhívni arra, hogy nagyon sok Nő küzd azért, hogy a vállalkozását sikeressé, prosperálóvá tegye, holott ez csak egy lépés lesz, és közel sem a végleges cél! Ugyanis az anyagilag független Nő az, aki igazán képes adni a világnak, és nemcsak a vállalkozásán keresztül, hanem messze túlmutatóan azon.

Így, drága Hölgyek, ideje lépni, túllépni a ‘képes vagyok rá’, ‘meg tudom csinálni gondolatokon’ és azon, hogy a profitáló vállalkozásra, mint lehetetlen küldetésre tekintsen bármely vállalkozónő, mert a világnak szüksége van a szívvel, lélekkel segíteni kívánó és tudó nőkre, akik anyagilag függetlenek, szabadok, és a szolgálatukkal megteretett vagyonuk jelentős részét a mások támogatására fordítják!

Ahogy a Rockefeller család is vallja, nem attól vagy igazán gazdag, hogy mennyid van, mekkora vagyont tudsz magadénak, hanem attól, hogy mi mindent teszel általa másokért.

Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, és szeretettel osztottam meg veled, bízva abban, hogy Téged is továbbgondolkodásra, továbbhaladásra motiválnak.

Szépséges napot, szeretettel:

Beáta

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás