A GAZDAGSÁG ÉS A SIKER ÁTKA, AVAGY MINDEN NŐ SZÁMÍT

Hetekkel ezelőtt történt. Egy rendezvényt előkészületeiben voltunk (szó szerint; úgy 20-30 perccel e rendezvény előtt), amikor is kaptam egy „fura” e-mailt. Nem egy kedveskedő tartalommal bíró e-mail volt, és egyértelmű volt az író lelki világa (coachként még a gyermekkorát is láttam felvillanni egy pillanatra).

Az egyik drága ügyfelem, akit nagyra becsülök, tisztelek és szeretek, éppen ott állt mellettem és mivel szinte olvasott az arckifejezésemből, csak annyit mondott: „a siker átka”.

A történések előtt egy Geszti Péter rendezvényen jártam, ahol a Nemzeti Vágta létrejöttének, megvalósulásának történetének átadásán keresztül szemléltette Péter az általa használt marketing módszereket. A szakmai tanulságok mellett jelentős részt szentelt a folyamatokat végig kísérő emberi megnyilvánulásoknak is. Nem volt könnyű dolga. A zsarolástól kezdve, a támadásokon, ellenszervezkedéseken át, az aktív és passzív ellenálláson keresztül a lejárató kampányokig mindenben volt része, ahogy sok hozzá hasonlónak.

Geszti is az „őrültek” közé tartozik.

Őrült abban az értelemben, aki hisz egy jobb világban, és nem csak, hogy hisz benne, de messze erőin felül tesz érte.

Teltek, múltak a napok. Mint mindig, figyeltem magamat, a körülöttem lévőket, akiket, mint példaképeket követek, a piacot és a világot.

Figyeltem a Gesztihez hasonló „őrülteket”, az ő publikus oldalaikat (Magyarországon és külföldön egyaránt).

Azt gondolom, mindig is voltak, vannak, lesznek olyanok, akik egy jobb világról álmodnak. Szebb, egészségesebb, élhetőbb, jobb, gazdagabb, békésebb, nyugodtabb, értékekkel telibb, értékrendben gazdagabb.. világról. Lesznek és vannak közöttük azok, akik ennek megvalósítására teszik fel az életüket, és jelentős részben fogják személyes példájukon keresztül is közvetíteni az egészséget, jobb létet, gazdagságot, sikert.

Lesznek azonban azok, akik ezen embereket, akik a haladást, jobbá válást, élhetőbb jövőt tűzték zászlajukra véleményezni, kritizálni (egyáltalán mi alapján?, jól ismerik ezeket az embereket? bele látnak az életükbe, vagy csak a saját énképük szerint alkotnak előítéletet?), vagy akár támadni fogják.

Sokan vannak előítélettel a sikerekkel, jóléttel szemben.

Nagyon sokak el sem tudják képzelni (hiszen ezt a hiedelmet ültették el a fejükben), hogy tisztességesen lehet haladni vagy akár nemes célok vezérlenek másokat és beteljesítésük által csodás jutalmakban részesülnek életük különböző vagy éppen minden területén. Ez ilyen formában „nem létező” dolog néhányak számára, ezért kritizálnak, vádaskodnak, véleményeznek, rossz hírt keltenek, történeteket gyártanak.

Talán Neked is megvannak saját tapasztalataid.

Azzal kelsz és azzal fekszel, hogyan tudnád jobban csinálni, hogyan tudnál többet adni, nagyobb értéket teremteni, és messze az erőfeszítéseid, lehetőségeid fölött, mindent beleadsz. Feláldozod a saját idődet, én idődet és akár az idődet, amit a szeretteiddel, gyermekeiddel tölthettél volna. Persze, közben előfordul, hogy „hibázol”, az az, olyan döntéseket hozol, úgy viselkedsz.., hogy ha később lenne rá lehetőséged, akkor nagyobb szeretettel tetted volna ugyanazt. No de ki nem hibázik? A lényeg, azt is használd továbblépésedül, tudatosabbá, egyre inkább önmagaddá válásodul, tanulj (tudatosulj) a hibáidból.

Szóval mindent megteszel, és támogatást, elismerés, bátorítás helyett véleményt, kritikát, ítélkezést kapsz. Sok esetben olyanoktól, akik egyáltalán nem ismernek. Volt már ilyen?

Gondolom ez a jelenség – már mint a sikerrel, jóléttel, elért eredményekkel szembeni negatív fellépés – egyre nagyobb teret hódít, hiszen Wolf Gábor pár nappal korábban a sikeres vállalkozókat ért támadásokkal kapcsolatos kommunikációt tűzte ki témájául, bizonyára nem véletlenül.

Ami miatt viszont írom Neked e sorokat, az az, hogy azt a beszélgetést, ami ott a rendezvény előtt a „a siker átka” gondolattal félbe szakadt, szeretném lezárni.

Drága Olvasóm!

Nincs a sikernek és a gazdagságnak átka!

Átka a hiány gondolkodásnak van.

Azokon van az ’átok’ (ha ezt a szót használjuk), akiket a félelmeikből eredő irigység, féltékenység, gonoszság, tudatlanság, rosszindulat, negatív cselekvési kényszer mozgat. Ugyan is, első körben saját magukat gátolják meg abban, amire, ha nem is minden ember vágyik, de annak ellenére minden ember született.

Az élet rendje a fejlődés, a kiteljesedés. A saját fejlődésüket, magát az életet, az életüket teszik tönkre, akik ezzel szemben haladnak.

Az emberi és bármely élet kifejeződésének útja a folyamatos növekedés. Aki megáll a fejlődésben (nem a tanulásban, hanem az élete egyre inkább előre vitelében), az nem él tovább, csupán túlél.

Már pedig képtelenek vagyunk azt magunkévá tenni és alkalmazni, amivel szemben makacs ellenérzést táplálunk. Bármit, amit véleményezünk, képtelenek vagyunk előhívni az életünkben.

Ha egyetlen dolgot el lehetne törölni a világban, én azt kérném a hiány gondolkodást töröljék el.

A hiány gondolkodást, melyet a félelem táplál, és amely minden negatív érzés, szándék, gondolat, cselekvés, kommunikáció megnyilvánulási formája.

Ha ez megtörténik, és helyét a tudatosság, bőségtudatosság veszi át, akkor béke, boldogság, egészség, jólét, tettvágy, alkotóvágy, boldog kapcsolatok, szerelem a létező egyetlen alternatíva. Nincs más.

A sikernek és a gazdagságnak nincs átka.

Ez a hiedelem téves.

Arra kérlek, ne akarj megszűnni fejlődni, jobban élni, prosperálni, vágyni, alkotni!

Minden, de minden energiát, mozgást, hullámokat vált ki.

Olyanok vagyunk mindannyian, mint a kő, amit az álló vízbe dobnak. Megmozgatjuk a vizet.

Képzeld el azt a vizet, amibe egymás után dobálják be a sikeres, jólétben élő, boldog emberek köveit, majd egyre többet és folyamatosan, megállás nélkül.

Az a víz életre kel, boldog csobbanásoktól, magasba szökő, táncoló vízcseppektől gazdag lesz. Telis tele lesz élettel. Már pedig erre van szükség.

Legyél az a kő, legyél az a Nő, aki a tudatlanság állóvízét megmozgatja, aki a régi dogmákat elhagyja, és helyettük IGAZ gondolatokat választ, melyek által egy gazdagabb, sikeresebb, boldogabb, élhetőbb világ születik.

Minden (kő) Nő számít!

Köszönöm, hogy végig olvastad!

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás