5 vezetői ismérv

Válts működést, és érj célba!

Kövesd a lépéseket, és a vezetés útját járod. Az út új, sok az ismeretlen, és mint a kisgyermeknek, sok lehet az út során az elképzelt rémisztő, a tudattalanul elfogadott veszély.
Nem kell azonnal célba érni, nem kell egy időben minden akadály fölé emelkedni. A „képes vagyok-e rá?” kezdetű kérdést felesleges feltenni, mert éppen az előtted álló út megtétele tesz képessé rá.
Értelmet sem adna, ha azonnal megérkeznénk, mert a lépésenkénti haladás lesz az, ami újraírja önmagunkról és minden másról az elgondolásainkat. A lépésről lépésre járt út teszi lehetővé, hogy a működésünkben váltsunk.

A lépésenkénti haladásban van a transzformáció és az erő.
Mi az, amit követhetünk?

Az egészséget adó életmódunk kialakításának lépéseit, az elérni kívánt kapcsolati minőséghez vezető utat, a célunk támogatására megalkotott időbeosztásunkat, a napi szinten kitűzött feladataink megvalósítását, a mentorként választott személy vezetését, a belső útmutatást, újabb céljaink meghatározásának lépéseit, életfeladatunk beteljesítését…

Az alábbiakban 5 vezetői ismérvet találsz, melyek mindegyike az egyén követői hajlandóságára építkezik.

1.  A vezető elfogadja az útmutatást

A vezető kiválósága abból fakad, hogy nem vezetői, hanem követői képességeit edzi. Alázattal van azok iránt, akik előtte járnak, és alázattal van belső útmutatása iránt. Az útmutatást nem hagyja figyelmen kívül, nem kérdőjelezi meg, nem bírálja, nem minősíti!

Az útmutatást követve legjobb tudására és a vezetésre támaszkodva, egy lépést tesz egy időben, majd azt követően lép tovább. Elsősorban – hacsak nem kizárólag – önmagát fegyelmezi, a haladását, lépései megtételét tervezi, miközben magára az útra kíváncsi, annak újratervezésére minden pillanatban nyitott. Nem keveri a tervet sem a céllal, sem az úttal, sem a megtett lépéssel, sem azok megtervezésével. Lépésenkénti haladást tervez, mely követésből fakad, saját átalakulását a megtett lépések által éli.

Mely útmutatás elfogadására van lehetőséged ma?

Ha azt követed, hova juttat el?

2. Rendelkezik vízióval

A vezető elfogadja a vízió megkérdőjelezhetetlenségét, így megalkotja azt a képet, ami minden érintettnek többet kínál. Ezen kép, a vízió megalkotását az út részeként tekinti, annak lépéseit bejárja. A saját feladatát, felelősségét, önmaga transzformációját látja abban, és halad annak megvalósítása felé. A vezető a víziója megvalósításának lépéseit követi. A vezető a víziója által vezeti önmagát.

Ha a mai napon követed a lépéseket, melyek mentén az életed vízióját tisztábban látod, hova érkezel azáltal már a mai napon?

3. Önmagán kívül senki mást nem akar vezetni

A vezető önmagán kívül senki mást nem akar megváltoztatni, azonban önmaga megváltoztatásán keresztül másoknak is utat kínál. Mások szolgálata érdekében önmaga átalakítására, az átalakítás lépéseire helyezi a hangsúlyt.
Ha a változásban nem a képességeid csiszolását, hanem a mindenséggel való eggyé válásodat érted, milyen változtatásra, más választásra van lehetőséged a működésedben a mai napon?

4. Másoknak példával kíván utat mutatni

A vezető beszél róla, hova tart és miért, de az csupán következmény. Másokat az önmaga által megtett úttal inspirál, az üzeneteit az abból nyert bölcsességből szerzi.
Nincs kis lépés vagy nagy lépés, csupán lépés van, mely néha kicsinek, néha óriásinak tűnik, attól függően, ki és miként tekint rá.

Hány lépést teszel ma? Te magad milyen inspirációt nyersz abból?

5. Tudja, hogy még csak az útja elejét járja

A vezető alázatos marad, mert tudja, bármeddig jut az úton önmagához képest, az úton, ami az ember számára lehetséges, még csak az első lépéseket járja.
Ha életed során minden nap haladsz, életed végéig mekkora utat van lehetőséged bejárni?

Kinek van szüksége arra, hogy vezetővé váljon?
Mindannyiunknak, akik az életünket teljességben kívánjuk élni.

Könnyű vagy nehéz követni? Könnyű vagy nehéz vezetőnek lenni?
Nem könnyebb vagy nehezebb, mint bármi más. A követés és a vezetés ugyanúgy szokásokból áll, melyek a személyiséget edzik.
Azonban más működésekkel (mint például a stagnálás, önakadályozás) összevetve a követés-vezetés folyamata mindenképpen más eredményt kínál.

Alakítsd ki a céljaid irányába terelő követés szokását, és 1-3 éven belül ezen működésedből származó eredmény Téged fog a leginkább magával ragadni.

Szeretettel,
Beáta

ui.: Hasznos, segítő volt számodra a blogbejegyzés? Ha igen, mit nyertél általa? Ha nem, mi az, ami úgy érzed, a témában támogatást adna? Megköszönöm a válaszaidat!

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Elküldöm emailben
Megosztás