A kvantum léptékű élet

kvantumfizika & spiritualitás & üzlet kéz a kézben járnak

 

Még ma reggel nem úgy gondoltam, hogy ez lesz az első személyes blogbejegyzésem az üzleti és spirituális tartalmú blogok mellett, de mitől lehetne még személyesebb, ha nem arról szól, mint amit éppen megélek.

Történeteket mesélek és ezen történetek – nem rólam szólnak, abban az értelemben, hogy minden, ami egyéni egyben univerzális – velem történnek.

Én döntök úgy tudatosan, tudattalanul a tudatalattim vagy tudatfelettim által, azok kifejezője, megtapasztalója leszek magam és mások számára.

 

Miért is jutottam el odáig, hogy személyes történeteimet megosztom?

Nagyon sokszor kapom azt a visszajelzést a rendezvényeimen, programjaimon, néhányan azért jöttek, hogy a megosztott személyes példáimból inspirálódjanak,

vagy éppen beszámolnak arról, azok hatására változtattak az életükön, váltak alkalmazottból vállalkozóvá, kezdtek el végre utazni, megvalósították a régóta dédelgetett álmaikat, vállaltak gyermeket 40 felett, léptek az életükben és/vagy vállalkozásukban reflektorfénybe..

Ha ezen blogbejegyzések hatására még egy valaki úgy dönt, teljesebb életet választ, akkor már a szándék célba ért.

 

Szóval, jöjjön a történet RÖVIDEN, mert még csak most kezdődött a 11 napos utazásom, de már egy kisebb fajta regényt tudnék írni a megéltekből.

Olaszországba, Velencébe tartok. Az utazás minden napja és minden részlete különleges lesz.

Megérkezésemet követő 2 napban magyar üzleti szereplőknek, vezetőknek tartok Kvantum Elme Üzleti Elvonulást Olaszország egyik legcsodálatosabb villájában, a XIV. századi Ca’Segredo-ban. Aztán még további 8 napot maradok, mindezt ezúttal egyedül, a családom nélkül.

 

No, de! Kezdjük az indulással!

Megérkeztem a reptérre, és már, amikor a taxiból szálltam ki feltűnt az a titokzatos köd szerű felhő, ami az épület belsejéből áradt.

Bejelentkezésnél a pultnál ülő dolgozók végig arról beszéltek mi lehet az és honnét jöhet. Számomra úgy tűnt, mintha egy párásító lenne. A lényeg, alig lehetett látni valamit és az orrunkban is érezhető volt ez a fátyol szerű köd.

Az ellenőrzés után már az első emeleten, az éttermek előtt jártam, amikor bekapcsolt a tűzriasztó (az instagram oldalam Velence highlight-ban láthatod, hallhatod). Bár a kissé megzavart utasok idő szűkében haladtak tovább a dolgukra, az éttermek dolgozói jelezték, mindjárt megkezdődik az épület evakuálása, ami minden bizonnyal sok – sok lekésett gépet, törölt járatot eredményez.

A fülsiketítő hang csak szólt, én egy helyen megálltam, figyeltem az eseményeket (szeretem nézni az emberek reakcióit, viselkedését különböző helyzetekben), azonban semmi nem történt. Egy idő után az éttermek elkezdték fogadni a további vendégeket és a riasztó hangját túlkiabálva vették fel a rendeléseket, majd egy idő után a hang elnémult.

Nem lett evakuálás. A reptéren lévő utasok semmilyen tájékoztatást nem kaptak arra vonatkozóan mi volt ez és mire számíthatnak (a gyerek is ’szereti’, ha jól összezavarják, aztán mindenféle magyarázat, további útmutatás nélkül útjára engedik).

A magam részéről éreztem, ennek a körülbelül 20 percen át tartó zavarnak lesz hatása. Számomra a következő lett: az Austrian Airlines gépe a 10 óra 55 perces boarding és 11:25 órás felszállás helyett 11:35-kor kezdte meg a beszállást és 12:20-kor a felszállást.

Ez azért volt kihívással teli számomra, mert Bécsből 13:00 órakor indult tovább a gépem, aminek a beszállási ideje volt 12:30-kor. A gépem akkor szállt fel, amikor a csatlakozásomra fel kellett volna szállnom. 

Lehet, másnak vagy akár számomra is máskor az lett volna a teljes bizonyosság érzése: lekéstem,

azonban most egy dolog járt a fejembe, ilyen opció számomra most nem jöhet szóba. Erre pedig a legteljesebb nyugalomban, mindenféle erőfeszítés nélkül gondoltam.

Nem így képzelem a megérkezésemet. Másnap kezdem a két napos Kvantum Elme üzleti elvonulásomat Velencében, amit én tartok magyar vállalkozónőknek, vállalkozóknak, üzleti szereplőknek, vezetőknek a csodaszép Ca’Sagredo villában. Igaz vagy 25-ször egyeztettünk a villa kapcsolattartójával írásban és telefonon, azonban én is szeretnék mindent látni, kényelmesen felkészülni, az eseményre ráhangolódni, és abba nem fér bele, hogy délután 3 óra után érkezzek. Márpedig, ha másik járatot kapnék, este előtt bizonyára nem érnék oda. Ez a lehetőség nincs a preferenciáim között.

A gépen, ami már Budapestről Bécsbe tartott teljes nyugalommal elővettem a jegyzeteimet, mely azt tartalmazta, miként fognak a résztvevők újjászületni. Az egyik témát, ami eddig csak a gondolataimban volt, írásba foglaltam:

hogyan érd el, hogy a cél, amit kitűztél az első pillanattól a „tiéd legyen” és hogyan állítsd rá az elmédet, hogy a kitűzéstől a megvalósításig megmutassa, vagy egyszerűen eléd hozza a számodra legegyszerűbben megvalósítható utat, amit könnyedség, valódi lényed megélése és élmények jellemeznek.

Éppen, ahogy ezt leírtam a kapitány bemondta: azok, akik Velencébe (és még pár járatot felsorolt) kívánnak tovább repülni, megérkezésünk után fáradjanak a repülőtársaság pultjához, hogy új járatot kaphassanak.

„Az is rendben van, ha Bécsben időzők. A reptér rendben van, könyv, laptop van nálam, jól tudnám ott magamat érezni, azonban én azt választom, hogy 3 óra előtt Velencében leszek.” – gondoltam. Azt nem tudtam hogyan, de ahogy a Dalai Láma a kihívással telibb napjain kétszer annyit meditál, mint máskor, gondoltam ideje nekem is még inkább ellazulnom.

Letettem a jegyzeteimet, amit telefonom jegyzetfüzetébe rögzítettem és elővettem a könyvemet. Több könyvet olvasok most párhuzamosan, mert mindegyik más szempontból foglalkozik a témával, amivel jelenleg foglalkozom, így az adott könyvet 2-3 hete olvastam utoljára.

Kinyitottam. A folytatás arról szólt, mi is az az Aspect-kísérlet, ami a tudósok, többek között Eistein által vizsgált témára a választ elhozta.

 

„Aspect rátalált az univerzum egyik tulajdonságára. Kísérletileg bebizonyította, hogy az univerzumban léteznek láthatatlan kapcsolatok, hogy a dolgok között olyan kapcsolat van, amit eddig nem sejtettünk, hogy az anyagnak olyan belső szerveződése van, amiről nem is álmodtunk. Az, hogy a mikrorészecskék távolról kommunikálnak egymással, nem azt jelenti, hogy jeleket küldenek egymásnak. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy egyetlen entitást képeznek. A szétválasztásuk csupán illúzió.”

„..az anyag nem egyedi, hanem csak egy alapvető egységnek a megjelenése.”

„ugyanannak a valóságnak a különböző megnyilvánulása”

„Minden dolog és történés ugyanannak az eszenciának más és más arca. A való egy, amelyből a sok ered.”

 

Tehát bármit gondolhatok, ha azt a megfelelő energiával teszem, a gondolatom a valóságommá válik – emlékeztettem magamat újra, egyfaja nyugodt tudással.

Közben leszálltunk, megálltunk, és mindenki azonnal menetre készen volt az utasok közül, és láttam a reptéri személyzet is készen állt, azonnal lépcső és már nyitották is az ajtót.

Ránéztem az órámra: 12:55. A csatlakozásom 13:00 órakor felszáll. 

„Miss Gál! Come with me (jöjjön velem)!” Az 5-ik sorban ültem, így nem volt nehéz azonnal leszállnom és az engem váró urat követnem, aki megkérdezte más kézipoggyászom van-e. Beszállított egy autóba és jelezte, ne aggódjak a bőröndjeimet a kollégája a mögöttünk lévő kocsival szállítja. Volt még néhány autó a gép lábánál és néhány utas, akivel hasonlóan tettek. 

13 óra 01 perckor a csatlakozásomon ültem, ami 13:03 perckor elindult.

Kényelmes és nyugodt volt az utam ezen szakasza is és gyorsan, szinte azonnal (kvantum sebességgel) megérkeztünk.

A gép a reptér bejárata előtt állt meg, így besétáltam, elmentem mosdóba, gondoltam bőven van időm a poggyászaim szalagra tételéig, biztosan várnom kell rájuk. Mindeközben ez a csodás tapasztalás járt a fejemben és mosolyogtam.

Ahogy sétáltam a szalag felé, láttam, mindenki még várakozik és döbbenten vettem tudomásul, hogy az a megoldás van itt, amikor a poggyászok egy szinttel feljebbről, a mennyezeten elhelyezett nyíláson keresztül érkeznek a szalagra, majd, mint valami óriási robbanás, megérkeznek a várakozók elé. Biztosan láttál már ilyet.

„Jaj, ne!” – gondoltam. Az én bőröndjeim, a dolgaim (és általuk én) ennél sokkal jobb bánásmódot érdemelnek. Beletörődve, elindultam a szalag járásával szembe, felfedezvén a legjobb helyet a levételre. Akkor látom, 2 bőrönd, ami az enyém jön velem szembe, és látom az urat, aki miután a szalagra helyezte őket elsétál a kocsijával.

Ekkor a mosolyom, ami egész nap fokozatosan növekedve kísért még nagyobb lett. “Nesze Neked bebizonyított Aspect-i kísérlet.” – modtam magamban.

Na jó, itt egy kicsit elvesíztettem a fonalat, mert konkrétan 3 úr között vettem le a 2 óriás bőröndömet, akik végignézték a ’gyenge, törékeny nő kalimpálásait’. De az esetet nem azzal zártam, „mert ennyit tudnak a férfiak”, hanem azzal, van még mit csiszolnom a feminin, női énem megéléséhez vezető gondolkodásmódomon.

Ahogy áthaladtam az ajtón, ketten vártak rám. A sofőr, aki a vízitaxihoz elvitt és az ügynökség egyik dolgozója, aki megakart bizonyosodni róla, hogy jó utam volt és biztonságban elindulok a hotelhez a reptérről.  

Csodás utam volt továbbra is. Kényelmes út a város széléig, majd a vízitaxi igazi sétahajózás tempóval juttatott el a szálloda és múzeumként működő villához, ahova 3 előtt 15 perccel megérkeztem. Igazi királynőkhöz, istennőkhöz méltó  utazás. 

 

Minap egy posztomhoz, melyben a kvantum léptékről írtam, egy Hölgy hozzászólt. A hozzászólás lényege az volt: a kvantum valaminek a legkisebb részét jelenti, így nem lehet óriási.

Valóban és pont ez a lényeg. A legkisebb gondolati váltás óriási különbséget eredményez a külső körülményeinkben.

A legkisebb gondolati váltás akarás és nem akarás nélkül, a szabad választás erejével.

 

Amennyiben Aspect kísérletéről szeretnél olvasni, ajánlom Neked az alábbi cikkeket

Az Aspect-kísérlet, avagy a világon minden mindennel összefügg

Hologram a való világ?

A csodás Ca’Sagredo villában itt kalandozhatsz. 

Velencei utazásom részleteiről, annak további beszámolóiról az alábbi linkre kattintva instagram story-mból tudsz tájékozódni. Gál Beáta Instagram oldal

 

Arról pedig, hogyan érhető el ez a növekedést eredményező gondolati váltás, mi akadályoz sokakat, hogy természetes állapotunként idejük jelentős részében így gondolkodjanak és milyen hatást képes gyakorolni annak létrejötte az üzleti életedre 4 napos ingyenes online kurzusomon hallhatsz még többet.

A 4 napos kurzuson, ha részt kívánsz venni, itt tudsz jelentkezni:

Kvantum változást eredményező gondoaltok egy fantasztikus év zárásához és egy még fantasztikusabb év nyitásához

 

Szeretettel,

Gál Beáta

Üzleti Siker Coach

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Share on facebook
Megosztás

SZÓLJ HOZZÁ!

Legutóbbi blogbejegyzések